2015. június 22., hétfő

Vizes hétvége / Wet weekend

Mondhatjuk, hogy valódi vizes hétvégénk volt: Velenci-tó, Balaton, egy fertőparti tó... mindegyik kutya kivehette részét a fürdőzésből.
Először is: Latte és Mona, velük ugyanis részt vettünk a Székesfehérvár CACIB-on, melyet a Velencei-tó partján rendeztek idén - tehát Latte is és Mona is úszhatott a Velencei-tóban, valamint szombat este a Balatonban is.
A Velencei-tónál mozgó stégekről ugrálhattak a kutyák a mélyvízbe, ennek a hátránya az volt, hogy minden egyes alkalommal úgy kellett őket kihúzni a stégre. Az első kihúzás után Monának sajnos elment a kedve a fürdőzéstől, így csak Latte fárasztotta le magát, de ő nagyon, estére teljesen ki volt ütve.
A Balatonnál pedig szintén mindketten megfürödtek, de akkor meg a hullámok voltak elég nagyok (szeles idő lett ott estére), így Monának az se volt az igazi. Szóval a kellemetlen élményei miatt féltem, hogy esetleg nem akar majd a jövőben vízbe menni, ezért hazaérve elvittem őt Lujzival és a kis Billy-vel együtt (akkor már ők is hadd örüljenek :) a közeli tóhoz, ahol nagy örömmel tapasztaltam, hogy Monát nem hatotta meg a hétvége, simán beúszott a dummy-ért, labdáért. Ami külön meglepetés volt, hogy az alig 4 hónapos Billy-ke is azonnal a nagyok után vetette magát, pár méterre beúszott, majd vissza, és ezt többször is eljátszotta, nagyon ügyes volt.

We can say, that we had a really wet weekend: Lake Velence, Lake Balaton, and a small lake nearby Lake Fertő... each dog could take part in some of them. 
First of all: Latte and Mona, because we took part in Székesfehérvár CACIB, which was organised at Lake Velence - so Latte and Mona could swim in that lake, and in the evening in Lake Balaton as well.
After we arrived home, I took Mona, Lujza and Billy to a near lake, each of them enjoyed it very much. It was a surprise for me, that Billy also went into the water and swam some meters in and back, more times - he was so nice.



 Képeket ld: / pls see pictures: 

https://www.facebook.com/napsugarfarm

Visszatérve a kiállításra: tavaly Lujzival pont a Velencei-tavi kiállítás volt életünk első kutyakiállítása, és bár az időjárás nem volt olyan jó, mint tavaly, azért nagyon jól éreztük magunkat. Elsősorban a hely hangulata, vízpart miatt, valamint a szombati eredményeknek is nagyon örültünk:
- Mona fiatal osztályban kitűnő2-t kapott, Latte pedig nyílt osztályban kitűnő3-at
- Vasárnap Mona nagyon jó, Latte szintén kitűnő3.
Monával sok dolgunk lesz még a tökéletes-közeli ringdresszúra elsajátításáig... 

Back to the show: last year we took part in Lake Velence CAC, that was our very first dog-show, so we went there with pleasure, altough the weather wasn't as nice as one year ago, we had a great time beacuse of the atmosphere of the place, waterside, and the results of the show on saturday: 
- Mona got excellent2 in junior class, and Latte excellent3 in open class
- On Sunday Mona got very good, and Latte excellent3 as well. 
We'll have much things to do with Mona to present a nearly perfect ring dressage... 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.