2016. október 4., kedd

Kiállítás Ausztriában / Dogshow in Austria

Többen dícsérték a környezetemben az oszták kiállításokat (hogy ott nagy a rend, nagyok a ringek, van időbeosztás, így lehet tudni, hogy az egyes fajták nagyjából mikor kerülnek sorra, és nem kell folyamatosan a ring mellett találgatni erről - mert egyébként teljesen kiszámíthatatlan, a bírálatok hol nagyon begyorsulnak, hol lelassulnak, így a számítás nem nagyon szokott bejönni - szóval ha ki van írva egy hozzávetőleges időpont, akkor csak nem lehet nagyot tévedni...)
I've heard good things about austrian dog-shows (that there is a great system, the rings are big, and there is a timetable, so people knows appr. when they breed comes for judging - and it's a really great feature). 

A hétvégén Boszival részt vettünk a Tulln CACIB-on, egyúttal "teszteltük" az ottani rendszert. A ringek nem voltak nagyobbak, viszont az időbeosztást nagyjából tartották (kisebb késés azért volt, de nem számottevő). Ami nekem teljesen pozitív csalódás volt, hogy várakozás közben legalább 8-10 ember megállt előttünk, és rákérdezett, hogy kuvasz-e Boszi... namármost ez nem kis teljesítmény, Ausztriában, még itthon se mindenki ismeri fel a fajtát. Egy ember az olasz Maremmaval keverte (ami nem csoda, mert nagyon hasonlóan néz ki), és volt egy nagyon durva kérdés is: "ugye ő egy labrador"... háát, majdnem mondtam, hogy "nem, dehogy, hanem tacskó"... de persze inkább udvariasan felvilágosítottam a hölgyet az igazságról. :) Azért labradornak még soha senki nem nézte, igaz goldennek már igen... :/
At the weekend, we took part with Boszi in Tulln CACIB, and "tested" the austrian system. The rings weren't bigger, but timetablse was appr. hold (with only a little delay). While we were waiting, it was a positive surprise for me, that 8-10 persons looked at Boszi and asked: is she a kuvasz? In Austria! A lot of people in Hungary don't know the breed. Unfortunately. So I was really happy, that so many people recognised her. :) One person thought she is a Maremma (no wonder, it's very similar look alike), but there was one very funny question: "is she a labrador"... sooo, I almost said "no, she is a dachshund"... but of course, I'd rather told her the truth. :)

A bírálat után körbenéztünk a többi csarnokban is, elég nagyszabású rendezvény volt, nemcsak kutyakiállítás... egyik csarnokban macskakiállítást találtunk (Boszinak persze naaaagyon tetszettek a derékmagasságban elhelyezett macskaboxok, melyek mindegyike külön stílusosan berendezett lakása volt 1-2 macseknak, baldachinos ágyak, plüssök, stb... egy másik csarnokban pedig kisállatkiállítást találtunk (hát ez még jobban tetszett neki, nyulat szeretett volna fogni mindenáron); de voltak pónilovak is, és ahogy lenni szokott, rengeteg kutyakellék-árus.
After judging, we had a look round in the other halls, because it was quite a big event, there wasn't only a dog-show... in one of the halls, there was a cat-show (Boszi liked it very much :); in another hall we found a pet exhibition (Boszi wanted to catch rabbits); but there were ponies as well, and a lot of dog-equipment sellers - as it used to be. 

Képek sajnos most nem nagyon készültek; pedig érdemes lett volna fotózni... majd legközelebb.
There weren't taken photos (only 1-2 pcs), altough it would have been great... maybe next time. 

Boszi eredményei:
Fiatal osztály: kitűnő1, Jugendbester (JCAC), "Middle-East European Junior Winner", Crufts kvalifikáció, BOS
Junior class: excellent1, JB (JCAC), "Middle-East European Junior Winner", Crufts qualification, BOS (Best of Opposite Sex)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.