2015. április 12., vasárnap

Mona első kiállítása / Mona's first dogshow

Nehéz volt elindulni a pécsi kiállításra, a két héttel ezelőtti szomorú események miatt - és mivel a 3 kicsit már 1 hónapja beneveztem, fájó szívvel látni Nelly és Cserke nevét a katalógusban... nem volt könnyű döntés, hogy menjünk-e egyáltalán... végül arra jutottam, hogy jobb mielőbb túlesni rajta, így hogy ne egyedül kelljen vinni Monát, Latte-t még utolsó pillanatban beneveztem mellé.
Jó kis kirándulás volt, szép napsütéses idő, hazafele egy kis Balcsi :)

Az eredmények: mindkét kutya "nagyon jó"-t kapott...
A bíró nem túl bőkezűen osztogatta a kitűnőket, a címeket meg pláne... de ettől függetlenül, egyik  kutya se volt a topon a ringben (velem együtt persze), pl Latte, akit máskor visszafogni alig lehet mozgás közben, most lassított felvételként futott mellettem, alig lehetett mozgásra bírni. Mona kicsit kajla alapból is, tegnap volt csak 9 hónapos, így éppen kicsúszott már a kölyök osztályból, fiatal osztályosként pedig megkapta, hogy "olyan mint egy kajla kamasz, ki tudja még mi lesz belőle".
A ringben nem készültek fotók, viszont előtte  csináltunk pár képet a kiállítás területén (kicsit nagy volt a fű, utólag látom a képeken), időnk volt bőven, a labradorok a vége fele következtek, mint eddig szinte mindig.

It was hard to go out for the Pécs CAC, because of the sad happenings two weeks ago - and I already entered our 3 youngsters 1 month ago, it wasn't easy to see Nelly and Cserke in the catalogue... it was a hard decision, but I tought, it's better to do it sooner. I didn't want to take Mona alone, so I've entered Latte for the show at the last minute. 
It was a great trip, sunny weather, and a little Lake Balaton on the way back home :)

The results: both dogs got "very good"... 
The judge didn't give titles and excellents easily... but I have to say, neighter our dogs were on the top (of course, with me), for example, Latte went into a slow-motion, didn't want to run. Mona was 9 months old yesterday, so she's just been out of the puppy class, and have to be entered in the junior class, and she got: "she is an inconsiderate teenager, nobody knows what she'll become". 
In the ring there weren't taken photos, but before it we took some pics on the exhibition area (the grass was a bit high); we had a lot of time: labradors were at the end of the ring-list, as usual. 

LATTE:



MONA: 



Volt két tündéri csüngőhasú malac a fűben lapulva, szabadon jöttek-mentek, Monát teljesen elbűvölték. :) 
There were two sweetie potbellied pigs in the grass, they come and go freely, Mona was totally amazed by them. :)


Hazafele egy rövid fürdés után (Balaton): 
On the way back home, after a little bathing (Lake Balaton): 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.